Hospitalisatie- verzekering

Hospitalisatie  

Zowat iedereen in België is aangesloten bij het ziekenfonds, maar volstaat dat nog? Dat valt te betwijfelen, gezien de recente ontwikkelingen in onze gezondheidszorg. De aanvullende verzekeringen zijn onmisbaar geworden om onze ziektekosten betaalbaar te houden. Vooral voor wie bij een hospitalisatie een éénpersoonskamer wil, want de kamer- en ereloonsupplementen duwen de prijs van een hospitalisatie flink de hoogte in.

Ambulante kosten  

Maar patiënten moeten niet altijd naar het ziekenhuis voor een behandeling. Sommige ingrepen worden ambulantuitgevoerd. Dat zijn behandelingen die geen opname vereisen, maar net zoals een ziekenhuisverblijf kunnen de kosten aardig oplopen.
Kinesitherapie blijft bijvoorbeeld zelden bij één sessie. Sommige medicijnen moet u heel uw leven blijven nemen. Met een verzekering ambulante kosten bent u daarop voorbereid.

Tandzorg  

Ook voor tandzorg moet u zelden naar het ziekenhuis, maar dat kost wel nog steeds een flinke duit, zelfs na de tussenkomst van uw ziekenfonds. Het blijft immers niet enkel bij een jaarlijkse controle en het verwijderen van een laagje tandplak.
Heel wat kinderen tussen 7 en 15 jaar moeten een orthodontische behandeling volgen. De prijs voor tandprothesen, bruggen, kronen, implantaten of een behandeling voor tandvleesontsteking loopt vaak snel op. Een verzekering tandzorg beschermt u tegen al te hoge kosten, en helpt uw gebit optimaal te beschermen.

Inkomensverlies  

Als u door een langdurige arbeidsongeschiktheid, na een ongeval of door een ziekte, niet meer kan werken en u uw inkomen verliest, kunnen u en uw gezin in financiële moeilijkheden komen. Het wordt moeilijk om de hypotheek verder af te betalen, de kinderen naar de unief te sturen, of uw onderneming voor een faillissement te behoeden.
De overheid voorziet wel een vangnet, maar het blijft in veel gevallen te weinig. Inkomensverlies is dus eveneens een risico waarop de aanvullende verzekering inkomensverlies een antwoord kan bieden.

Zorgverzekering  

Niet alleen worden ziekenhuisopnames korter, maar onze samenleving wordt ook ouder. Hierdoor groeit de vraag naar niet-medische zorg dan ook exponentieel.
Heel wat ‘gezonde’ mensen die toch niet volledig zelfredzaam zijn, kampen immers dagelijks met een heleboel praktische problemen. Zich aankleden, wassen, naar het toilet gaan, koffie zetten, boodschappen doen, de kinderen naar school brengen; als dat op een dag niet meer lukt, bent u zeker gebaat met een DKV HOME CARE.
Ook voor rustoorden is het prijskaartje vaak niet mis. Veel senioren hebben geen andere keuze dan het rusthuis te betalen met hun pensioen, spaarcenten, of door de verkoop van hun woning. Neemt u daar vrede mee?

Wachtpolis hospitalisatie

Voor een hospitalisatieverzekering kan u uw instapleeftijd en gezondheidstoestand bevriezen, wat uw premie op latere leeftijd relatief laag houdt wanneer uw groepspolis eindigt of wanneer u na een langdurig verblijf in het buitenland terugkeert naar België.
Met een wachtpolis heeft u de garantie dat een hospitalisatieverzekering op termijn niet onbetaalbaar wordt. Wacht niet te lang om voorzorgen te nemen voor de toekomst. Vergeet niet: hoe jonger u verzekerd bent, hoe lager uw premie ligt.

 

Engelsenlaan 28  -  9600 RONSE     Tel:   +32 (0) 55/20 93 33    Fax:   +32 (0) 55/20 93 35      sabine.petit@compaqnet.be   FSMA: 021712A   AssurMiFID-gedragsregels